Nagelverzorging

Nagelverzorging is erg belangrijk als jij houdt van mooie en stralende nagels. Zo zie je er meteen een stuk verzorgder uit en ook is het nog eens veel beter voor je gezondhed. Door het verzorgen van je nagel voorkom je namelijk vele problemen. Daarnaast komen de verschillende nagelproducten veel mooier uit op verzorgde nagels. Wil jij nu weten hoe jij het beste voor je nagels kunt zorgen? Lees dan nu met ons mee en dan vertellen wij je meer over een de beste nagelverzorging. 

Wat is een goede nagelverzorging voor thuis

Een goede nagelverzorging thuis is makkelijker gezegd dan gedaan. Hierbij kun je denken aan het knippen van je nagels maar ook zeker het schoonmaken van de nagels. Hieronder lichten wij de onderdelen voor jou toe.

Onderdelen van de verzorging 

Ten eerste is een goede vorm van de nagel belangrijk. De hoeken van de nagel moeten netjes afgerond zijn en er mogen geen losse stukjes aan de nagel hangen. Hierdoor kan de nagel namelijk gemakkelijk inscheuren. Het volgende is het hydrateren van de nagel, dit kan met een voedende olie. Daarnaast is het schoonmaken belangrijk waarbij je het droogmaken niet moet vergeten. Dit kan anders voor bacteriën onder de nagel zorgen. 

Nagelverzorging tips voor thuis

Natuurlijk zijn wat tips altijd handig om jouw routine voor het verzorgen van je nagel op en top te houden. Daarom hebben wij hieronder wat tips voor jou op een rijtje gezet die jou hierbij kunnen helpen.

 • Houd je handen altijd schoon, was ze dus op tijd;
 • Gebruik goede producten voor het verzorgen van de nagel;
 • Gebruik nagellak en andere producten verstandig;
 • Knip of vijl als je nagels vochtig zijn;
 • Nagels rondom afknippen;
 • Vermijd het gebruik van nagelverharder of aceton gebruiken, dit kan de nagel uitdrogen;
 • Duw de nagelriem niet te vaak terug;

Als jij je aan deze tips kunt houden ben je al een heel eind op weg met een goede verzorging voor je nagels. 

Verwijderen van de nagelriem

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om je nagelriem niet of zo weinig mogelijk te verwijderen. Bij het verwijder of terugduwen van de nagelriem, kan je nagelbed beschadigd raken. Hierdoor kunnen bacteriën en schimmels makkelijk de nagel binnen dringen. Dit wil jij natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Wel weten wij dat het aangeraden wordt om dit bij gelnagels en acrylnagels wel te doen zodat je langer van de kunstnagels kunt genieten. Daarom geven wij je als tip om het in ieder geval zo min mogelijk te doen. 

Wees zuinig met aceton

Wat advertenties je ook beloven, je kan ervan uitgaan dat de meeste nagelproducten allemaal dezelfde chemische ingrediënten bevatten. De nagel wordt in zekere zin verstevigd en het laklaagje beschermt de nagel dus wel. Het is dus belangrijk om het product laag voor laag aan te brengen en niet met een dikke laag op te smeren. Kijk hierna ook uit met het gebruik van remover ofwel aceton. Het gevaar bij dit product is dat het de nagel zachter en droger maakt. Je kan beter de nagel bij tippen dan alles te verwijderen. Probeer het gebruik van aceton dus uit te stellen. 

Behoudt je mooie nagels

Buiten dat het verzorgen van je nagels er mooi uit ziet kent het ook andere voordelen. Door je nagels te hydrateren met goede en aanbevolen producten, zorg je ervoor dat de nagels een prachtige glans krijgen. Dit is een mooie indicatie om te bekijken of jouw nagels in een topconditie zijn. Daarnaast zijn er ook vele nare problemen die voorkomen kunnen worden bij het verzorgen van de nagel. Denk hierbij aan verkleurde nagels of zelfs schimmelnagels. 

Ook het knippen van de nagel is erg belangrijk, doe je dit niet goed? Dan kan de nagel in je vel gaan snijden dat kan leiden tot (ernstige) problemen. 

Sterke nagels

Heb jij ook vaak het probleem dat je nagels afbreken? Dan is het voor jou belangrijk om voor een goede effectieve verzorging te kiezen. Door je nagels te vijlen of kort te knippen, zorg jij ervoor dat je nagels zo gezond mogelijk blijven. Daarnaast is de hydratie van de nagel ook belangrijk in het verzorgingsproces. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat je mooie gezonde en sterke nagels krijgt. Uiteindelijk zullen je nagels veel minder snel gaan afbreken. 

Nagelverzorging set

Bij een goede verzorging hoort een goede nagelverzorging set. Om je nagels in een topconditie te houden dien je de volgende producten te gebruiken. 

 • Een Nagelvijl;
 • Een Nagelborstel;
 • Een Verzorgende olie voor de nagel;
 • Bokkenpootje;
 • Nagelriemknipper of vijl.

Deze nagelverzorging set zorgt dus voor de beste nagelverzorgingsroutine.

Nagelverzorging bij ouderen

Buiten het feit dat voor jongeren de verzorging van de nagel belangrijk is, is het ook bij de senioren belangrijk. Je nagels beschermen namelijk het uiteinde van je zenuwen. Dit bij zowel je vingernagels als je teennagels. Het kan gezien worden als een soort harnas dat je vingertoppen beschermt tegen stoten en andere onhandigheden die zorgen voor pijn in de vingertoppen. Het is daarom voor jong en oud belangrijk om de nagel gezond en sterk te houden. Bij de jongeren generatie zijn de nagels nog volop in ontwikkeling, helaas bij ouderen is dit minder door de jaren heen. Klachten over de nagel kunnen verergeren in de loop der jaren. Dit kan zijn rondom de nagel, het herstel van de nagel verloopt hierbij ook minder snel. 

Conclusie

Een goede nagelverzorging is dus een belangrijk onderdeel bij de verzorging van je gezondheid. Zorg dus voor de juiste producten. Deze hebben wij voor jou in een vergelijker gezet zodat jij precies kunt zien wat het beste binnen jouw routine past. 

Brands

Voor nagelverzorging en meer
Herome
koh
trind
Sholl
Herome
trind
koh
Sholl
Gellak

Gellak

juni 21, 2021

Gellak zorgt ervoor dat je wekenlang voorzien bent van mooie nagels met een fijn kleurtje. Daarnaast

Lees meer

LEAVE A COMMENT