Acryl vs gel nagels

Acryl vs gel nagels. Wat is nu beter? Als je een nagelsalon binnenstapt of gaat beginnen met het maken van je eigen nepnagels, merk je dat er veel verschillende opties zijn. Voorbeelden hiervan zijn gelnagels en acrylnagels. De verschillen hierover gaan we bespreken in dit artikel: acryl vs gel nagels. 

Acryl vs gel nagels wat is het?

Wat is nou het beste product als je last hebt van gescheurde, geroken of korte nagels? Acrylnagels zijn over het algemeen betrouwbaar, mooi en sterk. Het is een kunstnagel waar je met de goede voorbereiding weken plezier van kunt hebben. Het zorgt voor een verzorgde uitstraling van je nagels en daarnaast breken ze veel minder snel af. Ook kan de nagel onder de kunstnagel gewoon blijven doorgroeien. 

Gelnagels zijn wat flexibeler als acryl. Ook oogt het product wat natuurlijker het is dus de perfecte keuze als je je nagels wilt versterken of verlengen. Het maakt ze dus extra mooi. Dit betekent dat je nooit meer afgebroken of korte beschadigde nagels hebt het product is namelijk voor 4 weken op je nagels en er is dus geen omkijken naar in deze periode. 


Voor- en nadelen van acrylnagels

Beide keuzes voor kunstnagels hebben voor-en nadelen. De keuze voor de soort kunstnagel kan dus hierop gebaseerd worden. Hieronder de voor-en nadelen van acrylnagels.

Voordelen:

 • Sterke nagels;
 • Makkelijk te verwijderen;
 • Verlenging mogelijk.

Nadelen:

 • Weinig tot niet buigzaam:
 • Dikker dan gelnagels;
 • Geen natuurlijk uiterlijk;
 • Chemische lucht.

Voor- en nadelen van gelnagels

Ook de gelnagels hebben voor-en nadelen deze staan hieronder opgesomd:

Voordelen:

 • Flexibel;
 • Natuurlijke uitstraling;
 • Minder chemisch;
 • Verlening mogelijk.

Nadelen: 

 • Blijven minder lang zitten;
 • Kosten meer;
 • Het zetten van de nagels kost meer tijd;
 • Moeilijker te verwijderen.

Wat kun je verwachten bij gelnagels

Als je gaat voor gelnagels, worden eerst je nagels goed schoongemaakt en natuurlijk ontvet. Hierbij worden ook de nagelriemen verwijderd of naar achteren geduwd. Hierna wordt de gel op de nagel geplaatst. Dit is met een spateltje wat het daarnaast ook goed verdeeld over je gehele nagelbed. Zijn ze in de perfecte vorm? Dan worden de nagels onder de UV-lamp gedaan. Als de nagels dan droog zijn kun je met gewone nagellak erover heen en je kunt je nagels versieren met mooie nail art. Dit kan uiteraard ook met gellak. Er zijn dus genoeg opties rondom het versieren van je nagels. Denk hierbij aan: French manicure, sjablonen, steentjes of glitters. 

Wat kun je verwachten bij acrylnagels

Valt jou keuze toch op acrylnagels? Ook hier worden je nagels grondig schoongemaakt en ontvet. Als deze stappen zijn voltooid dan wordt de acryl op het nagelbed aangebracht. Het bolletje acryl dat dan op het nagelbed wordt geplaatst wordt door jou zelf of je nagelstyliste in een mooie, gewenste vorm geboetseerd. Een verlenging is ook mogelijk, dan wordt de acryl via een tip of sjabloon aangebracht. Als de nagels zijn gedroogd worden ze in de gewenste vorm gevijld. Nu kun je ze nog eens extra mooi maken door nagellak, shellac of andere nail art te gebruiken. 

De wetenschappelijke feitjes acryl vs gel nagels

Hieronder wat wetenschappelijke weetjes over de twee producten. Hierop kan natuurlijk ook de keuze voor de nepnagel gebaseerd worden. 

Acryl is gemaakt van een poeder genaamd polymeer deze kan gemengd worden met de vloeistof monomeer. Als dit mengsel wordt uitgehard onder een uv-lamp, verandert het mengsel in een hard oppervlak. Dit zorgt ervoor dat jij kunt genieten van stootvaste, stevige en krasbestendige nagels die maarliefs 4 weken blijven zitten.Zoals eerder gezegd zijn gelnagels flexibeler dan acryl. Dit komt door de gelstructuur van het product. Hierdoor breken de nagels ook minder snel af. De gelsubstantie hecht zich aan je nageloppervlakte en beter zelfs dan bij acryl hierdoor blijven ze beter zitten. Hierdoor zijn deze kunstnagels duurzaam en mooi tegelijk. 

Conclusie acryl vs gel nagels

Welke vorm van nepnagel is dus echt afhankelijk van jou voorkeur naar het uiterlijk van de nagel. Meestal wordt hier namelijk de keuze op gebaseerd. Om wat extra hulp te bieden hebben wij hieronder wat producten op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Nagelriemolie

Nagelriemolie

juni 23, 2021

Nagelriemolie is belangrijk voor de dagelijkse verzorging van je nagels. Maar eigenlijk doen weinig vrouwen het,

Read More

Brands

Voor gelnagels en meer
ProNails
Nail creation
Sally hansen
Diva
Silcare
So guilty
Dermarolling
Cosmetics zone
ProNails
Nail creation
Sally hansen
Diva
Silcare
So guilty
Cosmetics zone
Dermarolling

LEAVE A COMMENT