Gellak nagels

Gellak zorgt ervoor dat je wekenlang voorzien bent van mooie nagels met een fijn kleurtje. Daarnaast hoef jij ze ook niet vaak bij te lakken, dat is toch geweldig! Het product is in vele soorten en kleuren beschikbaar en blijft dus tot wel drie weken zitten. Nu dat gelezen te hebben wil jij natuurlijk meer weten over het product. Daarom Hier in dit artikel meer informatie over gellak. 

Wat is gellak?

Jij wil vast ook altijd stralende nagels hebben, goed nieuws! Tegenwoordig hoeft dit niet meer bij een schoonheidsspecialiste. Jij kunt nu namelijk zorgen voor jouw eigen gelakte nagels. Het aanbrengen van het product is namelijk niet zo moeilijk als je denkt. Met een handleiding of YouTube video heb jij alle nodige uitleg.
Het product kan uitgehard worden met een UV en LED lamp die ook voor thuis gebruik is.  De lampen zorgen ervoor dat de nagels lang blijven zitten en dat ze blijven stralen natuurlijk. 

Gellak aanbrengen

Zoals gezegd is het aanbrengen van de lak niet moeilijk en is dit dus gemakkelijk vanuit huis te doen. Hieronder leggen wij je in een paar stappen uit hoe jij zorgt voor je eigen gellak nagels. 

  • Vijl je nagels in een gewenste vorm. Polijst ook het oppervlak van je nagels, dit zorgt voor een betere hechting;
  • Breng een primer aan. Laat deze nu eerst opdrogen;
  • Breng vervolgens een dun laagje basecoat aan. Laat de nagels nu 2 minuten drogen onder de lamp;
  • Breng een laag lak aan naar keuze;
  • Droog je nagels vervolgens weer 2 minuten onder de lamp. Herhaal tot de hele nagel netjes gedekt is;
  • Breng de topcoat aan en laat deze in drogen onder de lamp.

Na deze stappen gevolg te hebben kun jij genieten van jouw eigen creatie. 

De beste gellak

Er zijn natuurlijk vele verschillende merken beschikbaar, maar welk merk is nu het beste om aan te schaffen? Hieronder hebben wij voor jou de 3 beste merken op een rijtje gezet.

  1. CND Shellac, Dit merk kent wel meer dan 128 verschillende kleuren. Er zit dus voor iedereen wel een gewenste kleur tussen!
  2. O.P.I, dit merk heeft een goede reputatie binnen de nagelwereld en word dan ook door vele salons gebruikt en aanbevolen.
  3. Pink Gellac, dit merk kent bijna iedereen wel. Het is een goedkope gellak die een mooi langdurig effect heeft en voor iedereen te gebruiken is. 

soorten

Zoals je misschien wel weet zijn er verschillende soortenlak verkrijgbaar. Denk hierbij aan: peel off, BIAB & soak off gellak. De beste keuze hierbij is afhankelijk van jouw wensen. Soack off en peel off zijn gemakkelijk te verwijderen terwijl Biab weer meer verzorging biedt aan je nagels.

De lak verwijderen

Het verwijderen van de lak zal iets anders gaan als bij de normale nagellak. Er zijn namelijk vele verschillende manieren. De makkelijkste keuze hierbij is om het door een salon te laten verwijderen. Heb je hier geen geld of tijd voor? Neem dan een kijkje bij de volgende stappen:

Vijl de bovenste laag van eraf. Hierdoor kan de aceton doordringen hierdoor gaat het dus gemakkelijker;

Doe aceton op je watjes en wikkel die om je nagels;

Wikkel aluminiumfolie om de watjes. Laat dit voor ongeveer 15 minuten zitten;

Vervolgens kun je de lak gemakkelijk verwijderen;

Wil je graag de lak verwijderen, maar heb je geen aluminiumfolie of watjes in huis, maar wel nagellakremover met aceton? Laat je nagels dan even weken in een badje met je nagellakremover. Begint de lak week te worden? Dan kun je het er voorzichtig afhalen.

Gellak verwijderen zonder aceton

Verwijder je de lak liever zonder aceton of heb je gewoon even geen aceton in huis? Geen zorgen. Je kunt lak ook op een andere simpele manier verwijderen! Dompel hiervoor je nagels onder in een bakje met het warm water en een theelepeltje zout. Laat je nagels vervolgens twintig minuten weken. Hierna kun je de lak verwijderen. Zorg dat je hierna je handen goed verzorgt met een fijne olie. 

Conclusie

Het gebruik van het product is dus voor iedereen geschikt. Aan de hand van een stappenplan is het in een paar simpele stappen voltooid. Wil je gellak kopen? Dan kan dit bij vele verschillende merken. In onderstaande vergelijker zetten wij er een paar voor jou op een rijtje. Zo heb jij beter inzicht en kun je snel beslissen welke het beste bij jou past. 

Brands

Gellak en meer
OPI
Yinger
Essie
Sally hansen
Magnetic
Pink gellac