Biab Nagels

BIAB nagels is speciaal voor de nagelbijters om men met broze nagels. De BIAB treatment zorgt ervoor dat jou nagels op een mooie en natuurlijke manier groeien. Dit zorgt ervoor dat jou nagels niet om de haverklap scheuren. De baan BIAB staat voor: Builder In A Bottle. Ben jij benieuwd naar het product en naar hoe het er uiteindelijk uitziet, lees dan zeker verder in dit artikel over BIAB nagels!

Wat is BIAB nagels?

Builder In A Bottle ofwel BIAB is een verstevigende flexibele gel die de nagels ook een stuk kan verlengen. BIAB kopen kan momenteel alleen bij merk The Gel Bottle. Het product zorgt ervoor dat je na een tijd mooiere, gezondere en stevigere nagels gaat krijgen. De BIAB zelf is al opgebouwd uit primer en een base daarnaast kun je het product er gewoonweg vanaf soaken. De BIAB is ook te gebruiken als basecoat voor onder de gellak en zorgt dus voor extra stevigheid bij het gebruik van gellak. Maar de meeste gebruiken het product gewoon zonder de gellak om het zo natuurlijk mogelijk te houden. Daarnaast is het product al verkrijgbaar in verschillende soorten nude tinten. Overige kenmerken van het merk zijn: 10-free, cruelty free en het merk is vegan. Met 10-free wordt bedoelt dat er geen heftige, chemische stoffen in de BIAB nagels zitten. 

BIAB treatment

Na de behandeling krijg je natuurlijkere en gezondere nagels. Deze zijn steviger en blijven langer op de nagels zitten. Ook scheuren de nagels minder snel waardoor de lengte wordt behouden. Buiten deze voordelen worden de nagels ook nog eens gevoed. Hierdoor worden de nagels op lange termijn dus gezonder. 

Voor wie is het product bedoelt?

Het is vooral voor de mensen met broze en dunne nagels. Ook is het handig voor men die veel doet nagelbijten. De nagels worden namelijk dikker gemaakt met BIAB nagels waardoor er niet makkelijk op gebeten kan worden. De BIAB nagels zorgen ervoor dat er na een aantal behandelingen een langer nagelbed ontstaat waardoor ze mooier groeien en er gezonder uitgaan zien. 

BIAB nagellak aanbrengen

Om te beginnen met het maken van de BIAB nagels wordt het nagelbed eerst schoongemaakt. Hierbij worden de nagels in de juiste en gewenste vorm gevijld en de nagelriem wordt naar achter geduwd. Hierna wordt met een fijne vijl de glans van de nagels gevijld en worden de nagels ontvet. Dit alles zorgt ervoor dat jij langer kunt genieten van je BIAB nagels. Als volgt wordt de eerste laag van het product aangebracht. Deze wordt met de bijbehorende UV-lamp 99 seconden uitgehard. 

Verlengen en meer

Nu de eerste laag is aangebracht wordt een tweede dikkere laag per nagel aangebracht. Deze dient per nagel uitgehard te worden. Doe je dit niet dan raak je het model van de nagel meteen kwijt. Aan de hand van een penseel wordt namelijk een mooie bolling gemaakt op de nagel wat ervoor zorgt dat de nagel er natuurlijker uitziet. Als je niet tevreden bent met de vorm van de nagel kun je deze na het uitharden aanpassen met een vijl. 

BIAB nagels als basecoat

Als je tevreden bent met de looks van je BIAB nagels kun je er voor kiezen om ze nog een kleurtje te geven. Dit kan gewoonweg met gellak. Als het waren wordt de BIAB dan gezien als een basecoat. Om het helemaal af te maken kun je er nog een laag topcoat overheen doen. En ter verzorging kun je nog gebruik maken van nagelriemolie en een verzorgende handcrème. 

De na zorg bij BIAB nagels

Ook de nazorg bij BIAB nagels is belangrijk om te weten. Ten eerste is het belangrijk om de eerste 24 uur hitte te vermijden. Hiermee bedoelen we sauna’s, zonnebanken of andere plaatsen waar het warmer dan gemiddeld is. Ook is het dagelijks gebruik van nagelriemolie belangrijk. Hierdoor worden de nagels extra verzorgd en wordt het effect van de BIAB versterkt. En kom je in aanraking met chloor, zonnebrandcrème of andere vergelijkbare producten? Was je handen na het gebruik of draag rubberen handschoenen bij het gebruik bij van deze producten. 

Bij het verwijderen van het product is het het beste als dit gedaan wordt door iemand bij een nagelsalon. Verder is het nog belangrijk om je nagels niet te gebruiken als gereedschap hierdoor breken de nagels af en raken ze vooralsnog beschadigd. dat is natuurlijk zonde. Ook is het belangrijk om geen eventuele losse stukjes eraf te trekken dan wordt de beschermlaag er afgetrokken.

BIAB nagels kopen

Wil jij het product nu ook meteen uitproberen? Neem dan zeker een kijkje naar onderstaand schema hierin hebben wij voor jou alle kleuren van de biab nagels op een rijtje gezet. Zo kun jij zien of jouw favoriete kleur ertussen zit en waar het verkrijgbaar is. Want wie wil nou niet mooie, sterke, gezonde & stralende nagels hebben. 

Nagelriemolie

Nagelriemolie

juni 23, 2021

Nagelriemolie is belangrijk voor de dagelijkse verzorging van je nagels. Maar eigenlijk doen weinig vrouwen het,

Read More

Brands

Gellak en meer
OPI
Yinger
Essie
Sally hansen
Magnetic
Pink gellac

LEAVE A COMMENT