Topcoat

Topcoat gellak is er in vele soorten en wij snappen natuurlijk dat op een begeven moment het overzicht kwijt is. De een is sterker, de ander is glanzender, de ander zit mooier en noem het maar op. In dit artikel gaan wij jou daarom meer vertellen over alle soorten topcoat.

Wat is topcoat?

Dit is het laatste laagje lak wat aangebracht wordt bovenop de gewone gellak. Dit gaat dus over de kleurlaag heen of over de aanbreng van een eventuele nail art. De topcoat heeft hier als functie je nagels extra te beschermen en ze een mooie glans te geven. Hierbij is er een keuze tussen een coat met of zonder plak laag. De naam voor de coat zonder plak laag is in de meeste gevallen ”’no-wipe”. De plak laag op de nagel hoeft dus niet weggeveegd te worden vandaar no-wipe, ofwel niet vegen. Mocht de coat wel een laagje achterlaten dan is deze heel gemakkelijk te verwijderen met producten die bestaan uit 70% alcohol. Dit zorgt er namelijk voor dat de plak laag eraf gaat. Vele merken bieden deze producten aan, maar of deze veel toegevoegde waarde hebben is maar de vraag. Vaak zit het hem vooral in de geur van het betreffende product.

De verschillende soorten topcoat

Zoals eerder gezegd zijn er meerdere soorten van het product. De keuze is afhankelijk van hetgeen wat je ervan verwacht. Daarom hebben wij hieronder wat soorten op een rijtje gezet en zetten wij daarbij de kenmerken op een rij. Op basis hiervan kun jij zien welke topcoat aan jou wensen voldoet.

  • De gewone;
  • De matte;
  • De no-wipe;
  • De glitter;
  • De extra glanzende.

De normale topcoat

Deze gel top coat is glanzend met een plaklaagje. Dit is een beschermende laag die ervoor zorgt dat jou nagels stralen en er wat egaler uitzien. Dit product kan uitgehard worden onder een UV-lamp of LED-lamp.

De matte topcoat

Het tweede product wordt ook aangebracht boven de gellak. Echter maakt deze niet glanzend, deze matteert juist. Het product is beschikbaar met of zonder plak laag. Let er wel op dat bij het product met plak laag het matterende effect pas zichtbaar is als de plak laag verwijderd is met een alcohol-product.

No-wipe

Het derde product staat bekend onder de naam no-wipe. Zoals eerder gezegd beschikt deze dus niet over een plak laag. Dus als deze laag is aangebracht op de nagel en uitgehard hoef je hem niet meer schoon te maken. Zo ben je dus meteen klaar na het uitharden.

Laagje glitter

Buiten de gewone glitter gellak is er ook een glitter coat. Deze kan dus als topping bovenop de gewone gellak. Wel is deze wat lastiger aan te brengen omdat de glitter zich niet altijd gelijk verdeeld. Daardoor kan het er minder egaal uitzien. Je kan er dus ook voor kiezen om de glitter gelllak aan te brengen en daarover een normale topcoat dit geeft namelijk hetzelfde effect. Daarbij ziet het er meestal egaler uit.

Extra glanzend

En dan nog deze laatste variant, ”extra glanzend. Elk merk kent deze wel, de super shine. Deze zijn er met of zonder plak laag. Deze lak zorgt ervoor dat jou nagels extra shiny worden. Ook deze dient achteraf gewoon uitgehard te worden.

Conclusie

Het product heb je hoe dan ook nodig om je gellak routine netjes af te ronden en natuurlijk om er extra lang van te genieten. Echter zijn er veel verschillende keuzes en deze zijn dan ook afhankelijk van jou wensen. Ook niet elk merk heeft alle soorten coats. Daarom hebben wij voor jou hieronder een overzicht gemaakt met wat aanbieders van de soorten topcoats. Hierin zie jij dus in een oogopslag waar jij jou favoriet kunt aanschaffen.

Brands

Gellak en meer
OPI
Yinger
Essie
Sally hansen
Magnetic
Pink gellac

LEAVE A COMMENT