Gelnagel set

Een gelnagels set moet verschillende onderdelen bevatten die horen bij de verschillende fases van het gellak proces. Denk hierbij aan: het reinigen, het vormen en de hoofdfase. Wil jij dus een gelnagels set kopen? Lees dan zeker in dit artikel verder over gelnagels set voor beginners. 

Wat houdt een Gelnagel set in?

Ben jij benieuwd wat het beste gelnagels set voor beginners is? Dan lees even hier, wij gaan jou namelijk vertellen wat het pakket inhoudt en vooral waarom een Gelnagels starterspakket fijn is voor beginners. In een gelnagels set vindt je meestal de volgende producten:

– Een nagelreiniger;

– Een Nagelriemweker, zit niet altijd inbegrepen;

– Een nagelbokkenpootje;

– Een nagelschaartje;

-Een bufferblok (kan ook met vijl maar liever niet);

-Een manicureborstel;

-Doekjes meestal papier op een rol (meestal zelf aanschaffen);

-Alcohol voor het verwijderen van de plak laag (zelf aanschaffen);

-Een nagelvijl;

-Tips / sjablonen;

-Nagellijm (sterke);

-Tipknipper (gewone schaar kan ook maar is onhandiger);

-Primer;

–Basisgel;

-Opbouwgel (buildergel);

-UV / Ledlamp (ligt aan het pakket);

-Een celstofdepper;

-Topcoat (mat of glans).

De fases & benodigdheden van een gelnagels set per fase

Nu ben je zeker hoe het proces van gelnagels eruit ziet en vooral welke benodigdheden er nodig zijn per fase. Hieronder zullen wij alle onderdelen van het pakket toelichten zodat jij weet wat je bij elke fase moet doen en zo kun je zien welke producten je daadwerkelijk denkt nodig te hebben.

Fase 1: reinigen

De eerste fase van het gelnagel proces begint bij het reinigen van de nagelbedden. Het kan dat er nog wat resten op de nagels zitten van de vorige keren, het is belangrijk om deze als eerste te verwijderen. Hierna begin je met het weken van de nagelriem, hiervoor gebruik je de nagelriemweker. Als dit is gedaan wordt het vervolgd met het naar achter duwen van de nagelriem dit kan met het nagelbokkenpootje. Met een nagelschaar kunnen de overige velletjes verwijderd worden, zo blijft er een groter oppervlakte over. Hierna kun je met de bufferblok je nagels ruwer maken. Nu moet de nagel zuiver gemaakt worden, dit kan met de doekjes. Je kan ervoor kiezen om een manicure borstel van tevoren gebruiken maar dit is niet perse nodig. Na de bovenstaande stappen heb je goede, vetvrije en stofvrije nagels die je als volgt nog extra kunt zuiveren met alcohol. Dit ware dus de stappen van het eerste gedeelte van het maken van gelnagels aan de hand van de benodigdheden die te vinden zijn in een Gelnagels starterspakket. 

Fase 2: nagels vormen 

Nu door naar de 2e fase, dit is het vormen van de nagels. Hiervoor heb je een nagelvijl nodig (of een elektrische nagelvijl). Om lengte bij de nagels te creeeren dien je gebruik te maken van tips of sjablonen. De tips dienen gevestigd te worden aan de nagels met nagellijm, de tips kunnen hierna in de perfecte vorm gevijld en geknipt worden dit is met een tipknipper. Sommige tips dienen geblend te worden, dit zodat de er geen bobbels ontstaan door het hoogte verschil. Dit verschil kan dus voorkomen worden met verschillende nagelvijlen. Bij het gebruik van sjablonen is dit niet nodig, deze gebruik je namelijk onder de nagel en worden gebruikt als basis voor de gel. Hierbij verwijder je het pas als de nagel is uitgehard. Wel is het daarbij handig gebruik te maken voor beide producten, dit om te kijken welke jou voorkeur heeft. 

Fase 3: hoofdfase

Nu de nagels zijn schoongemaakt en in de juiste vorm zijn gevijld, kom je aan bij de hoofdfase. Er is nu namelijk een perfecte basis gelegd voor het aanbrengen van de gel. We beginnen met het aanbrengen van een primer. Deze zorgt voor een betere hechting met de nagel. Deze stap wordt vervolg met de opbouw van de gel. Hiervoor heb je een penseel nodig. Als de gel eenmaal is aangebracht op de nagel kun je deze uitharden met de UV of LED lamp. Hierbij is het handig om te weten dat een LED lamp twee maal zo snel is als een UV lamp. De opbouw van de nagels gaat aan de hand van verschillende lagen waarbij elke laag uitgehard dient te worden. Hierbij kun je kiezen tussen verschillende kleuren, het doeleinde bepaalt hierbij de kleur van de nagel. Als laatste wordt in ieder geval een topcoat gebruikt om de nagel af te maken.  En tot slot kan de nagel schoongemaakt worden met een celstofdepper dit product verwijderd de plak laag van de nagel. Hierna kun je nog eindigen met een verzorgende toplaag. 

Is een Gelnagels starterspakket goedkoper?

Op de vraag of het goedkoper is, kunnen we je vraag zeker beantwoorden met een ja. Het is namelijk een stuk goedkoper om een set te kopen dan alle onderdelen los en daarbij is het ook nog eens veel gemakkelijker. Zonder al te veel moeite heb jij alle producten binnen een bestelling in huis! De prijzen van zo’n gelnagels set variëren tussen de 30 en 60 euro. Hieronder hebben wij voor jou ook een vergelijking gemaakt tussen veel verschillende soorten sets, zo kun jij de beste keuze maken wat betreft het Gelnagels starterspakket. 

Conclusie gelnagels set

De inhoud per pakket kan variëren en hiervan hangt dus ook de prijs af. Het kan natuurlijk dat jij al wat producten in huis hebt, dan hoef je natuurlijk geen uitgebreid pakket. Kijk daarom goed naar de inhoud. In ieder geval zijn de pakketten perfect voor beginners ingericht, dus kun jij niet wachten met starten? Neem dan zeker een kijkje in onze vergelijker van Gelnagels starterspakketten. 

Brands

Voor gelnagels en meer
ProNails
Nail creation
Sally hansen
Diva
Silcare
So guilty
Dermarolling
Cosmetics zone

LEAVE A COMMENT