Nagellak

Nagellak is gewoonweg een lak die wordt aangebracht op de vingernagels of teennagels. Hiermee kan de nagel gedecoreerd of beschermt worden. In de loop van de tijd zijn er verschillende soorten bijgekomen, dit om de decoratieve effecten nog beter te maken. Hierbij wordt het barsten van de nagel of schilfers steeds meer vermeden. Naast deze lak is er nog een andere bekende soort lak, dit heet gellak. Dit is een wat dikkere laag van de lak die ook langer blijft zitten en er levendiger uit blijft zien. In alle soorten lak zitten bepaalde chemicaliën, het gebruik van namelijk moet dus met voorzichtigheid gedaan worden. Meer weten? Lees dan verder in dit artikel over nagellak.

De geschiedenis van nagellak

10 jaar geleden was de business rondom nagellak op sterven na dood. Ook bij de grote spelers was nagellak kopen bijna niet meer mogelijk. Het werd in die tijd namelijk geassocieerd met de oudere chiquere dames die hun nagels niet hoefde vuil te maken. Het was dus niets voor de actievere werkende dames. Want hoe kon je met gelakte nagels het huishouden doen en zorgen voor de kinderen? Maar dat is nu veranderd, de kwaliteit van het product is verbeterd en Chanel was de eerste op de markt die het aandurfde om met de wat spannendere kleuren de markt toe te treden. Hierdoor werd de hebberigheid onder het modevolk aangewakkerd, hierna sloeg het ook aan op het grotere publiek tot de dag van vandaag. Nu is geen een kleur meer weg te denken in deze business.

Nagellak kwaliteit

Zoals gezegd is de kwaliteit van nagellak door de jaren heen verbeterd. Het is nu beter voor onze huid en het blijft langer zitten. Steeds meer nagellakken worden nu bijvoorbeeld op waterbasis gemaakt. De schadelijke stoffen worden dus steeds meer uit de formule gefilterd. Deze merken zijn hier volop mee bezig:

  • Chanel;
  • Dior;
  • L’Oréal;
  • Essie;
  • OPI;
  • Essence;
  • Catrice

Het is dus belangrijk om van tevoren te kijken wat er in een nagellak zit. Dit ook om je handen en nagel te beschermen tegen de wat slechtere stofjes die sommige lakjes nog bevatten. Dit is een heldere lak, melkachtige lak. Deze kan ook roze uitslaan.

Typen lak

In de wereld rondom nagellak kennen we 2 soorten lak die aangebracht kunnen worden op de nagel. Dit zijn namelijk: de basis laag en de toplaag. Deze 2 soorten gaan wij hieronder toelichten.

Met de basis laag wordt je nagel versterkt waardoor de nagel meer vocht binnen zal krijgen. Hiermee wordt ook de nagel gepolijst. De basis laag staat ook bekend onder de naam ”ridge vullers”. Hiermee wordt dus een glad oppervlak gecreëerd voor de toplaag.

De toplaag is dus echt de lak met de betreffende kleur. Veel van deze lakken gaan op de markt onder de naam ”sneldrogende”. Het is dus een verharde laag die wordt aangebracht op de basis laag. 

Conclusie

Deze vorm van lak is dus weer helemaal in tegenwoordig. Dit vooral door de verbeterde kwaliteit en het grote aanbod van nieuwe spannende kleuren. Ben jij nu benieuwd welke merken het product aanbieden? Neem dan zeker een kijkje in onderstaande vergelijker. 

Nagelriemolie

Nagelriemolie

juni 23, 2021

Nagelriemolie is belangrijk voor de dagelijkse verzorging van je nagels. Maar eigenlijk doen weinig vrouwen het,

Read More

BRANDS

Nagellak en meer
OPI
Sally hansen
essence
Etos
Loreal
Nailner
Chanel
Catrice