Halal nagellak

Halal nagellak zal misschien niet meteen een belletje doen rinkelen. Maar het woord ‘halal’ vooral halal vlees zal je wel bekend voorkomen. Niet gek, want voorheen waren er weinig tot geen andere producten die ‘halal’ waren. Echter is dit tegenwoordig toegenomen. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die een de wensen van een wat bredere doelgroep willen voldoen. Daarom gaan wij jou in dit artikel meer vertellen over het product: halal nagellak.

Wat wordt er bedoelt met halal?

Nu vraag jij je natuurlijk af wat ‘halal precies betekent. Het woord is van Arabische afkomst wat hier ‘wettelijk’ of ‘toegestaan’ betekent. Het woord wordt in de meeste gevallen gebruikt in verbrand met voedsel en vlees. Maar dit is tegenwoordig ook in relatie tot cosmetica. En in dit artikel dus in relatie tot nagellak. Als een product halal wil zijn moet het aan de volgende eisen voldoen:

  • Vrij van Shariah, dit is een onderdeel dat moslims volgend de Islamitische wet niet mogen consumeren;
  • Geproduceerd aan de hand van machines die gereinigd worden volgens de Shariah;
  • Bewerkt of opgeslagen middels verschillende apparaten die zijn gereinigd volgens de Shariah.

In werkelijkheid voldoen niet veel producten aan deze eisen. Er zitten namelijk vaak stoffen in die de Koran niet goedgekeurd. Denk hierbij aan alcohol en werkstoffen van dierlijke oorsprong.

Waarom worden sommige nagellak niet toegestaan?

Er zijn nagellaken die zoals eerder genoemd alcohol of andere werkstoffen van dierlijke oorsprong bevatten. Daarbij laten de meeste nagellakken geen lucht en water door. De nagels zijn dan als het ware volledig geseald. Maar waarom wordt dit dan niet goedgekeurd? De nagels moeten volgens islamitische regels gereinigd kunnen worden. Dit is onderdeel van een dagelijkse reiniging die hoort bij het geloof en 5 maal per dag uitgevoerd dient te worden. Dit ritueel wordt ook wel ‘Wudu’ genoemd. Om de Wudu uit te kunnen voeren moeten de moslima’s de nagellak van van de nagel verwijder voor ieder gebed. Dit wil zeggen dat ze telkens opnieuw de nagel weer moeten lakken. Dit is dus bijna niet de moeite waard.

Echte halal nagellak is dus in staat om te ademen en laat lucht en water als het ware door.

Is het beter voor je nagels?

Een fijne bijkomstigheid van het product is dat het beter is voor je nagels. Dus ook als je geen moslima bent is het gebruik van het product voordelig. In de nagellak zitten ook geen agressieve ingrediënten. In gewone nagellak zitten deze wel. Als deze via je nagelriem in je bloedbaan terecht komen kun je duizelig worden of hoofdpijn krijgen.

Halal nagellak waar te koop?

In de Arabische landen is het product natuurlijk overal te koop. Maar in Nederland moet jij je er meer in verdiepen om het product te vinden. Hier hebben we namelijk het Scandinavische merk Inglot en ook PJR Care. Het laatstgenoemde merk dat het product aanbiedt is van Nederlandse bodem. Pim Rutten de eigenaar ervan verteld over zijn merk het volgende: “Het feit dat onze nagellak halal is, was een bijkomstigheid in onze zoektocht naar natuurlijke en schadevrije nagellak. Mijn vrouw was toen nog stewardess en in haar werk kregen haar nagels veel te voorduren. Na veel nagellakken en gellakken geprobeerd te hebben, bleef de gewenste kwaliteit uit. Gellak was qua draagbaarheid een stuk sterker dan normale nagellak, echter was het weken in aceton zeer desastreus voor haar nagels en handen. Dit moest anders kunnen… zo begon onze zoektocht naar de ideale nagellak en is ons merk PJR Care ontstaan.”

De Nail Rescue Set

De nail rescue set is een van de bekende productpakketten dat het merk aanbiedt. De set bevat:

  • Nail diamond strengthener;
  • Nail rescue oil;
  • Nagellakkleur (naar keuze);
  • Nagelvijl;
  • Bokkenpoot;
  • Nagelriem (pusher).

Het pakket bevat dus alles voor het creëren van de beste nagellook. Daarnaast bieden zij maarliefs 62 kleuren nagellak aan. Hierdoor is er voor ieder wat wils wat betreft de nagellak kleuren.

Nail diamond strengthener

De nail diamond strengthener is bedoeld voor het verstevigen van je nagels. Wij zullen jou hier uitleggen hoe je dit proces stap voor stap doorloopt. Op dag 1 begin je met het aanbrengen van je eerste laag op je nagels. Op dag 2 voeg je een tweede laagje toe, hierna verwijder je op dag 3 alle twee de laagjes. Hierna begin je weer van voor af aan. Door dit proces te doorlopen zul je binnen een ruime week al verschil merken bij je nagels. Voor een optimaal resultaat dien je het product gedurende 4 weken te gebruiken.

Halal nagellak bestellen

De merken Inglor en PJR Care zijn gewon online te bestellen via verschillende webshops die het product aanbieden. Daarnaast is er ook nog een ander merk dat bijvoorbeeld via Amazon wordt aangeboden. Dit merk staat bekend onder de naam Hasna Paris. Dit Franse merk staat bekend om al haar cosmetica producten die volledig halal zijn. Om er zeker van te zijn dat jij straks beschikt over de beste nagellak hebben wij hieronder voor jou een vergelijking gemaakt van verschillende aanbieders die het product halal aanbieden. Zo ben jij er zeker van dat jij beschikt over de beste halal nagellak.

BRANDS

Nagellak en meer
OPI
Sally hansen
essence
Etos
Loreal
Nailner
Chanel
Catrice

LEAVE A COMMENT