Nagelriemolie

Nagelriemolie is belangrijk voor de dagelijkse verzorging van je nagels. Maar eigenlijk doen weinig vrouwen het, gek zou je zeggen want dagcrème wordt wel bijna dagelijks gebruikt. Dus waarom dan niet zo’n verzorging voor onze nagels? Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat onze nagelriemen zeer kwetsbaar zijn en dat ze dus snel kunnen uitdrogen. Je weet wel de loshangende velletjes, dit is namelijk het gevolg van uitgedroogde nagelriemen. De oplossing? Dat is nagelriemolie. 

Wat doet nagelriemolie?

De nagelriemen beschermen de wortels van onze nagels. Het is daarom dus ook zeer belangrijk om deze beschermers goed te verzorgen. De nagelriemolie dient vocht toe aan de nagelriemen waardoor ze niet of minder snel zullen uitdrogen. Hiermee verzorg en bescherm je ze dus. Als het ware hydrateert het product die riemen. 

Hoe gebruik je nagelriemolie? 

Breng een paar druppeltjes aan op de riemen en masseer het rustig in. Het is gelukkig geen precies werkje waardoor het niet tijdrovend is en daarbij niet de eventuele lakken op je nagels beschadigd. Maar hoe vaak dient het product gebruikt te worden? Nou het liefst elke ochtend en avond, zo niet dagelijks. Maar probeer het in ieder geval zo vaak mogelijk te doen. Het kan namelijk nooit teveel zijn. 

Wanneer heb je de nagelriemolie nodig?

Het product kun je altijd gebruiken eigenlijk. Maar het is vooral belangrijk om het product te gebruiken als je pijn hebt aan je nagel of ziet dat de nagelriemen losse velletjes creëren. Dit zijn namelijk 2 tekenen van uitdroging van de nagelriemen. En daarbij is het mega belangrijk om het product te gebruiken bij de nazorg van nepnagels

De ingrediënten van nagelriemolie

Aan de hand van de ingrediënten kun jij een keuze maken voor de olie die het beste bij jou past. Wil jij namelijk alleen maar hydrateren? Dan is een goedkope olie voldoende. In deze producten bevindt zich alleen maar een basisolie en dit is dan ook voldoende. Wil je de nagel echt herstellen? Dan moeten er ook echt mineralen in het product zitten. Dus een echte goede olie bestaat uit een paar werkzame stoffen:

 • De oliën die het verzorgende effect bieden;
 • De hydraterende stoffen die zorgen voor: vocht & herstel;
 • De vitamines die een beschermende functie bieden tegen stoffen en andere invloeden van buitenaf. 

Basis oliën 

Zoals eerder gezegd is de basis olie voor het verzorgende effect. Goede olien hiervoor zijn:

 • Amandel olie;
 • Jojoba olie;
 • abrikozen olie;
 • sesam olie;
 • Zonnebloem olie.

Het volgende belangrijke punt is om te kijken of er plantaardige olie is toegevoegd of mineralen. Plantaardig trekt namelijk snel in en dringt door tot in je nagelplaat en mineralen blijven meer liggen op de oppervlakte. De mineralen bieden dus echt een beschermlaag voor buitenaf. Wel kan hierdoor niet veel vocht meer in de nagel. Dit is niet altijd het gewenste effect dus denk hier goed over na. 

Hydraterende ingrediënten

Ook bevatte de meeste producten hydraterende oliën. Op het etiket staat dan bijvoorbeeld dat aloë vera is toegevoegd. Dit product werkt dus hydraterend. 

Vitamines

Het laatste belangrijke onderdeel is de vitamines. Hieronder lichten we kort de verschillende soorten vitamines toe.

Vitamine A: Stimulatie voor de cel productie. Dermatologen gebruiken het in een geconcentreerde samenstelling voor het verbeteren van de verouderde huid. 

Vitamine B2: Wateroplosbare vitamine die ook bekend staat onder de naam: riboflavine. Deze zorgt voor een energievoorziening en is dus belangrijk voor jou gezonde huid. 

Vitamine D: Helpt mee bij celgroei en celdelingen. Bijvoorbeeld bij het immuun afweersysteem.

Vitamine E: Bevat krachtige antioxidanten, voedt de nagel en huid en heeft helende eigenschappen. 

De beste nagelriemolie

Zoals gezegd is er dus niet perse een beste nagelriemolie. Het is dus vooral belangrijk om te kijken naar bovenstaande toegelichte ingrediënten. Maar bekende merken die het aanbieden zijn: 

 • Kruidvat;
 • Etos;
 • Hema;
 • Essence;
 • OPI.

Ook deze hebben verschillende soorten. Een paar zullen wij in onderstaande vergelijker zetten. Zo kun jij in een oogopslag de mogelijkheden zien en de keuze maken die het beste bij jou past. Twijfel je? Pak dan een mini nagelriemolie om het uit te testen. Of zoek je er eentje voor onderweg? Kies dan voor een nagelriemolie pen deze is namelijk makkelijk voor gebruik onderweg. 

Een pipet of kwastje? 

Ook kan er de keuze gemaakt worden tussen een pipet of kwastje. Maar wat is nu het verschil? En wat is het beste om aan te schaffen? 

Het meest hygiënische is om te kiezen voor een potje met pipet. Met een kwastje raak je namelijk continu de huid aan en ditzelfde kwastje gaat weer terug in het potje. De bacteriën van de nagel komen hierdoor terug in het potje. Dit wordt vermeden bij het gebruik van een pipet. 

Resultaat

Het is moeilijk te zeggen hoe snel of wanneer je resultaat kunt verwachten. Dit is namelijk afhankelijk van de persoon en de staat van de nagels. Maar om het ongeveer aan te geven, zou je bij een maand resultaat kunnen verwachten. Nu vraag jij je natuurlijk af, kun je beschadigde nagels volledig herstellen met de nagelriemolie? Helaas kan dit niet volledig. Vaak is namelijk de bovenste laag van de nagel zodanig beschadigd dat hij alles doorlaat. Het is dus afwachten tot de nieuwe nagel weer aangroeit, deze kan dus ondertussen verzorgd worden met de olie. Belangrijk hierna is om het bij te houden. 

Samengevat

Waar is de nagelriemolie dus goed voor? Het beschermt de nagel en de riemen. Door het te hydrateren kunnen ze niet uitdrogen waardoor zij de nagelwortels kunnen blijven beschermen. Elk persoon heeft weer een andere olie nodig waardoor het dus belangrijk is om goed naar passende ingrediënten te kijken die bij jou nagel passen. Het zou mogelijk zijn om nagelriemolie zelf te maken met de nodige ingrediënten. De vraag is alleen of dit hetzelfde effect heeft als een nagelriemolie uit de winkel.

Wel kunnen we zeker concluderen dat het belangrijk is om gebruik te maken van nagelriemolie. 

Naam product

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Nagelriemolie

Nagelriemolie

juni 23, 2021

Nagelriemolie is belangrijk voor de dagelijkse verzorging van je nagels. Maar eigenlijk doen weinig vrouwen het,

Read More

Brands

Voor nagelverzorging en meer
Herome
koh
trind
Sholl