UV lamp

Het verzorgen van je nagels is misschien wel net zo belangrijk als het verzorgen van je nagels. En zoals iedereen weet helpen kunstnagels hier enorm bij. Een onderdeel wat hierbij niet te missen is, is een goede UV lamp voor nagels. Voor het creëren van mooie nagels hoef je tegenwoordig niet meer bij de nagelstudio te doen, het is namelijk makkelijk thuis te doen! Daarom vertellen wij jou in dit artikel meer over de lamp die zorgt voor het uitharden van de producten, ook wel de UV lamp. 

UV lamp kopen

Om te beginnen is het natuurlijk fijn om te weten waar de lampen beschikbaar zijn. En belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf kunnen natuurlijk ook niet missen. Hieronder zullen wij je er meer over vertellen.

De lamp is verkrijgbaar bij:

 • De Blokker;
 • De Kijkshop;
 • Pink Gellac; 
 • Action;
 • Bol.com.

Niet elke lamp is natuurlijk even goed. Neem daarom even een kijkje in onze vergelijker waar wij voor jou belangrijke punten op een rijtje zetten. Op basis hiervan kun jij de beste keuze maken. 

Belangrijk om te weten

Ten eerste is het goed om te weten dat er verschillende soorten nageldrogers zijn. Het is dus belangrijk om de kenmerken te kennen, op basis van deze punten kun je namelijk jou keuze maken. Ook is het gebruik van de lamp helemaal niet ingewikkeld. Wel is het goed om van tevoren de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Deze wordt bij elke lamp erbij gegeven. 
Het allerbelangrijkste is om te bekijken of er een timer in zit, het is namelijk een onderdeel dat je liever niet wil missen op je apparaat. Ook zijn er lampen met een bewegingssensor, de lamp schakelt dan uit als de hand de lamp verlaat.

De beste keuze

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten nageldrogers. Om een goede vergelijking te maken hebben wij voor de volgende soorten de beste keuze voor jou uitgezocht:

 • Nageldroger voor gelnagels;
 • Sneldrogende nageldroger;
 • Nageldroger voor professioneel gebruik.

Hieronder lichten wij de keuzes toe. 

Speciaal voor gelnagels 

Deze lamp van Esperenza die wordt aangeboden bij bol  een heeft een UV lamp van 36 watt. De reflecterende wanden die binnen de lamp te vinden zijn zorgen ervoor dat de nagel van alle kanten bereikt kan worden. Daarbij beschikt de lamp over een timer van 120 seconden. Hierdoor hoef jij niet op de tijd te letten. 

Sneldrogend

Deze Lifegoods lamp heeft ook een lampje met 36 watt erin. Deze lamp zorgt ervoor dat je nagels binnen 30 tot 60 seconden al droog zijn. Dit is natuurlijk mega snel. je hebt altijd voordeel met de perfecte polymerisatie, dit dankzij de dubbele golflengte technologie. En daarnaast zitten er ook bewegingssensoren in waardoor de lamp zichvanzelf uitschakelt als de hand onder de lamp vandaan is. 

Voor professioneel gebruik

De Meanail Ruby lamp is perfect voor als je je eigen nagelstudio wilt beginnen. Met een golflengte van 350 nanometers ofwel de meeteenheid van lichtintensiteit via UV, plus de dubbele technologie van CCFL en LED kun jij alle soorten lak hieronder drogen. De droger is in te stellen op een droogtijd van: 10s, 30s of 60s. En is dus perfect voor professioneel gebruik. 

Hoe werkt de UV lamp?

Nu we weten waar je ze kunt kopen en waar je op moet letten bij de aanschaf is het natuurlijk ook fijn om te weten wat deze droger nu precies doet. Hieronder leggen wij je stap voor stap uit hoe je de droger kunt gebruiken.

 1. Sluit de lamp aan op stroom of bekijk eventueel de batterij. Per lamp is dit verschillend;
 2. Bereid je handen voor met de bijbehorende verzorging zie het artikel over gellak. Hierna lak je natuurlijk je nagels;
 3. Afhankelijk van het apparaat stel jij de tijd in. dit is meestal zo’n 60s tot 120s;
 4. Doe om en om de handen onder de droger. Ook dient elke lak laag los van elkaar gedroogd te worden. Zo gaat de lak zich namelijk hechten;
 5. Ben je klaar? Haal de droger dan van het stroom af en zet hem uit. LET OP! het apparaat moet eerst afkoelen voordat je hem weer opbergt. Is het apparaat afgekoeld? Berg hem dan weer netjes op. 

Waarom gebruik maken van een UV lamp? 

ten eerste zorgen mooie en verzorgde nagels ervoor dat personen zich zekerder voelen. Niemand vindt het namelijk prettig om zijn handen te moeten verbergen voor andere. Dit bijvoorbeeld door een bepaalde schaamte. Ook laten verzorgde nagels zien dat je een netjes persoon bent die zijn/haar leven op orde heeft. 

Verzorgde nagels zorgen voor een beter esthetiek van de handen en ook kun je niet meer op je nagels bijten bij de meeste vormen van nepnagels. Het bijten op de nagels is een slechte gewoonte en zeer onhygiënisch. De nagels kunnen hiermee ernstig verwond raken, infecties kun je zo makkelijk oplopen. De nageldroger zorgt er in dit hele verhaal voor dat je dus snel kunt genieten van je mooie verzorgde nagels zonder er al te veel tijd in te steken. 

Conclusie

Het gebruik van het apparaat is dus net zo simpel als de aanslag en daarbij een goede investering. Het bespaard geld en zorgt voor een beter verzorgd imago. Verzorgde nagels zeggen namelijk veel over een persoon en bepaald dus zeker een deel van je uiterlijk. Wil jij de uv lamp ook meteen aanschaffen? Neem dan een kijkje in de vergelijker waar wij verschillende UV lampen op een rijtje voor je zetten. Zo ben jij binnen de kortste keren eigenaar van een fijne lamp naar jou wensen. 

Nagellak

Nagellak

juni 10, 2021

Nagellak is gewoonweg een lak die wordt aangebracht op de vingernagels of teennagels. Hiermee kan de

Read More

Brands

Gellak en meer
OPI
Yinger
Essie
Sally hansen
Magnetic
Pink gellac